Wednesday, December 28, 2011

gosssh , my writing was suck . suck .

what's in the box for me?

at the age of 20, one should already be equipped enough to plan for his or her entire life.
what to do.
when to start your career.
when to be fully established in your career.
when to start buying a car, buying a house.
when to get engaged, married, and have children.
when to upgrade your career, car, house, family, lifestyle.
when to retire.
when to make investment.
how to spend the entire life.

20, a quarter of a decade. that's a very long time.

"To date, the youngest Nobel Laureate is Lawrence Bragg, who was just 20 years old when he received the Nobel Prize in Physics with his father in 1915".

i'm 20, and my biggest accomplishments so far are? represented the country for a student's visit? selected as the valedictorian? being independent in most of my big actions in life?

that is not enough.come on yana.you can do better!

mulut masok lalat <3

SAYA NAK KAHWIN



the walls are breaking in.

weekend yang penuh produktif.aspek keluarga, personal dan perasaan.
dah mula masuk fasa tidur di siang hari dan berjaga di malam hari.
baru namanya student.
-----
okay , nak cerita ape ye ?
how i imagine my wedding will be?hekh .

i am not so...creative in this.i dont imagine my wedding day as "rich" as any wedding i've been to.
i'm not imagining of wearing silk, or organza, or whatever expensive clothes they are wearing. in fact, i only know a few fabric names - cotton, and gorgette (is it spelled correctly?)

i dont have the imagination of my wedding filled with flowery hantaran. i dont imagine wearing 3 to 4 clothes in a day. i dont even imagine having to sit on the pelamin watching everybody eat and laugh with my sweat pouring from my forehead.

i dont imagine my wedding with a dj hosting it. i dont imagine my wedding having the silat or zapin dance or whatever. i dont imagine my wedding a long table for makan beradab. i dont even imagine having a 3 or 4-tier wedding cake with a small plastic miniature of the bride and groom on top of it.

i dont imagine seeing my friend come and go without my husband and i greeting them at the entrance. i dont imagine missing talking to every one of them. i dont imagine having my parents to greet people they dont know. i dont even imagine seeing some strangers wandering around the buffet line.

my wedding should have, my husband and i greeting every guests at the entrance, while my parents and family members talking to their friends they have invited along. my wish is to not missing every face coming to the glorious event. as host, what we should be wearing are simple cotton clothes so we dont sweat ourselves much. what's important is, people we invited come, we see them, we talk to them, and everyone is happy. it's a parade of love, friends meeting friends, not something that made us worry over breaking those piggy banks.

and yes, it is just an imagination. but not a rich one. jangan esok kalau wedding saya jadi benda lain, kena kutuk kaw kaw pulak ye. haha

(tadi baru ada seorang kawan im saya di fesbuk, tanya saya datang wedding ex bf ke tak)and i said YES, i was there . jadi pengapit lagi . haih .
-----
pagi tadi kawan saya ikut saya hantar barang ke fakulti , jumpa la kawan dia umur 37 yang masih belum berkahwin.

kawan saya kata: kau jangan jadi macam tu tau.
ye lah.umur dah 20.tapi?hmm

wei , baru2 ni aku teruja sangat buat macam ni ^(00)^ , haha .

oke , aku tau . selekeh ni . =='

Tuesday, December 27, 2011

SAKIT PERUT RASA NASIK GORENG AWOK .

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Nama Diana Ahmad, saya suka membaca.


Apa-apa perkataan yang saya nampak di depan mata, saya akan baca. Jika subjek utama itu tampak menarik, saya akan teruskan pembacaan saya. Tak kiralah buku akademik ke, bible yang saya jumpa di tempat kerja ke, dr. atkins punya diet ke, ataupun profil peribadi siapa-siapa.


Dalam masa kurang sebulan, saya telah menghabiskan duit saya dengan membeli beberapa buah buku bacaan. Dan baru satu saya habiskan.


Dek kerana tekanan kuliah yang berlambak-lambak, saya akan berasa letih setibanya saya ke rumah. Dan apabila saya membuka sahaja buku yang mahu saya baca itu, saya akan berasa macam nak muntah, betul ni, macam kita baru lepas kenyang makan pulut durian, lepas tu kena menghadap bubur cha cha pulak.


Dan kini, hampir seminggu saya tidak langsung membaca buku di rumah. Sebab kononnya dah kenyang. Betul kata tok senek, saya kena cari hobi baru.
Buku-buku di rumah tu nantilah saya baca. Isinya berat sangat. Memang tak boleh nak dihadam ketika kepala sedang berat.
-----
Kerja saya beberapa minggu kebelakangan ini adalah mengeluarkan buku-buku lama daripada kotak, kemudian mengasingkannya, kemudian mana-mana yang berkenaan akan saya rekodkan ke dalam perpustakaan.


Dan buku-buku itu datangnya dari hak milik persendirian.


dan semalam, ketika kotak kesebelas dibuka, saya nampak kitab berkulit hijau itu.


Sebuah Al-Quran yang dulu-dulu masa kecik-kecik kita (saya dan rakan-rakan sebaya saya) bawa pergi mengaji di rumah ustazah.


Elok sahaja kitab itu disusun dalam kotak itu bersama buku-buku dan majalah-majalah lama yang lain.


Yang mana buku-buku dan majalah-majalah itu terdiri daripada pelbagai kategori-akademik, hiburan, pengetahuan am.






Sedangkan dia sendiri sudah rendahkan taraf kitab itu sedemikian rupa, apatah lagi orang lain yang bukan sealiran dengannya.

Wednesday, December 14, 2011

pre mature syndrome

hi.

this is the very first time i stayed up this late just to burn the midnight oil.
i'm having a written an assingment tomorrow, a paper prepared by my own project.
andhe (mr said darkasi) has already reminded me to do well,or else i'll have to repeat papers just for the sake of getting better grades.

why am i doing a last minute revising?
how NOT to do a last minute revising?
i am not reasoning here, but yes, i'm providing some, according to me, logical answers.

we know about the date of the exam not until, about 2 weeks back,
when we were busy preparing samples for our rat bioassay.
we went to theclass in the morning, and get back home in the evening, with transits to classes in between.
oh, and some sneaking outs for pray and lunch.

we were also busy with some other academic related things.
yes, we do get assignments, discussions.etc etc.
we even go to the class on weekend. rain or shine.
because we care for our class more than for ourselves.

thus, how NOT to do a last minute revising?
-----
i love this.i love being busy.
it takes me away from being a sick child.
worrying too much on why she's being abandoned by her partner.
waiting for the mane who made promises (but yet,the content of his heart is unfigurable.[is there such word as unfigurable?heck,do i care])
but.this love does not last long,especially when you have very limited time to do everything.
mind you,it takes a lot of motivation and positive vibes and mood to complete those things.
yes,men are like machines,but men are not machines.
-----
so here i am,cursing silently at one time and being thankful on another.