Sunday, November 13, 2011

NENEK KATA MACAM NI .....

kita tak perlu untuk appoint seorang wealth advisor untuk jaga kewangan kita.especially bila duit yang kita ada tu tak sampai pun juta biliun ziliun. orang kaya zaman dahulu kala pun kaya sebab kepandaian mereka menjaga harta mereka. tapi takdelah wajibul untuk mereka pergi sekolah inggeris untuk pandai uruskan harta sendiri. asalkan tahu ke mana hala tuju duit itu selepas ini, pastikan balance sentiasa cukup, dan fikirkan tentang anak cucu cicit, memadailah.

my first experience pergi ke hearing harta pusaka adalah tidak menarik langsung. pada asalnya, saya beranggapan yang ia akan berjalan seperti biasa. iyelah. semua yang datang dah tua-tua. takde kepentingan lain, selain menghabisi harta yang ada.

nah. jangan disangka air yang tenang tak ada buaya. kalau dalam cerita omputeh kat tv yang saya penah tengok dulu tu, buaya dia yang zaman batu dulu tu.






oh.dan makcik yang ada dah tak berapa nak sihat fizikal dan mental pun masih berupaya membangkang ketika proses pembahagian pusaka. duniaaa.

-----

percaya atas kebolehan diri sendiri adalah satu nilai yang mengagumkan.
ada sesetengah orang, dia tidak tahu apa kemampuannya. mungkin kerana malu. malu hendak menunjuk di hadapan orang akan kemampuannya.
tapi tak haruslah malu kalau kemampuannya itu mampu menjadi titik kejayaan untuk orang lain.
senang cerita, kalau dia buang sifat malu dia, dan dia buat sesuatu yang sebelum ini tidak pernah dibuat oleh orang lain, dan apa yang dibuatnya itu menjadi titik tolak untuk kemudahan orang lain, kan ke elok tu?

tapi ada pulak yang tak berapa nak tahu malu sikit. dicanang semua kelebihannya pada orang ramai.
mungkin untuk orang tahu yang dia hebat. dan mungkin untuk tutup kekurangannya.
nanti lama-lama, orang naik meluat, macam mana?
-----
kalau tak ada sifat malu, atau kurang sifat malu, susah jugak.
terlalu berani untuk melakukan sesuatu dan tidak malu melakukannya di hadapan orang. pedulikan apa orang nak kata, katanya.
kalau begitu, biarlah berpada. jangan sampai menimbulkan fitnah orang. nanti berlarutan sampai jadi cerita.
-----
sekian nasihat nenek untuk hari ini.iyelah.nenek lah.sebab nasihat orang macam dah berpengalaman sangat kan.



          

Thursday, November 10, 2011

true story . human . female .

hey assalamualaikum dan salam sejahtera guys :)

i strongly believe that a woman gotta do what a woman gotta do.
it doesn't matter if you dressed up smartly early in the morning, wearing black A skirt, expensive perfume, hair dressed, driving  a car with the air condition turned on going to the office (okay, maybe not everybody is in the executive level, sometimes clerks also dressed smarter than the execs), #kelaskaumaria#

but my point is, when it comes to housechores, there's no such thing as you don't know how to do it.

true story. and i had to leak it out here because i have totally, extremely pissed off with my housemate of about a years ago . but i am too chicken out to smack her directly in the face.

she's about 24. well, she is 24. she works in an office. but i dont think she's on the top level, looking at some points.
physically, she's plump. that'll do it.
she went out to work at about 9, and came home at about 6.
she has all the necessary kitchen thingy-rice cooker, salt n pepper, oil, eggs etc etc. but she has never cooked anything other than frying burger patties or sausages.

what pissed me off are as below:
1) she does not close the gate sometimes, or the sliding grill door when she knows i am inside, even though i was sleeping at the moment she went out. what if i got raped? will she restore my virginity with hers?
2) i never see her sweep the floor
3) she never take turn to go pay the bills. it will be us who pay first and she repays later.
4) we decided to buy a refrigerator once. we even asked their permission for it and told them that any increase in electricity fee will be bared by us. but it turned out that, she has already stored a stand 4 feet refrigerator in her room since who-knows-when. and we had to pay for it all along without knowing it.
5) she never, ever, ever clean her mess after frying the foods. she left the wok and used oil where it is, and she reused the oil even after 2 or 3 days. and the people who do the cleaning: my roommate and i.
oh. and plenty of other things which i cant remember now.too pissed off already.

maybe she's being superior, thinking that she's an office person, unlike us, stuck in front of the laptop and classes all day, made her housework-free.

but even us, who once will once again enter the working field, get paid salary 3 or maybe 5 times more than her, do all the dirty works. we sweep, we mop and we clean the garbage, used dirty clothes and even the broom with our bare hands.

so friends, do remember, a woman is still a woman, no matter how high u think u are.
as long as u dont have a maid at home, u gotta do what a woman gotta do.

p/s: i am writing this in anger. i will delete it once i find it unsuitable to be kept posted. yeah i know. it's not good to embarrass other people. im not perfect too .

the case of the diary

assalamualaikum dan salam sejahtera wahai pembaca yang budiman .


Talking to another person is easing.because you may get your responses directly,be it positive or negative.

you'll feel glad,you'll feel happy,you'll feel relieved because you let the things buried deep in your chest out.
especially those who like to voice out opinions, or stories, like me.

i do have a person, who i feel the need to tell the every inches of my stories to.
more like a diary to me.
for me to tell the first thing i thought of when i got up, my feelings, my opinions, so on and so forth.
it'll be a freedom to me, just to tell from the simplest to the complexest of things to this person.

but what happens when there's no diary to write your activities, rituals or emotions to?
for me,i feel frustrated.
i feel tense.
i feel stuck.
i feel sad.
and i will hate many things although it never occurred to me to hate those things before.

and then came all the things we can do to fill up our free time.our empty hearts.

so who needs a diary when the diary doesn't listen to u anymore?
shit , i missed them . so much . i miss my little sister , lina .
i missed my brother . mac and aron .
exspecially this person , just like my umi . ida .
 ouh ya , hey mr torrent  . i will be waiting dis movie :)


hey , this is my lovely kim . ehe~ perasaan la aku neh .

 i am so in love with her <3