Tuesday, October 18, 2011

RAMALAN HUJAN HINGGA KE TENGAH MALAM

assalamualaikum dan salam sejahtera .


rakan pembaca yang budiman.
ada satu perkara yang saya notis tentang diri saya.
iaitu,bentuk penulisan.

jika ada sesuatu yang mahu saya sampaikan kepada seseorang di sini,
saya akan cuba sedaya upaya untuk menulis dengan tidak secara berterus terang.
mungkin saya takut yang si penerima itu,bila dia memahami penulisan saya,
dia akan semakin manjauhi saya.

jika saya gembira,saya akan sangat berterus terang.
sangat terus sehinggakan apa yang berlaku semua saya akan tulis di sini.
namun jika saya penat,saya hanya pendekkan sahaja cerita tersebut,
daripada satu perenggan panjang,kepada hanya satu ayat sahaja.

untuk contoh pertama di atas,contoh2nya boleh dilihat di 
sini, sini dan sini.
untuk contoh yang kedua,oh banyak sungguh.
saya sungguh gembira orangnya.kan?
----- herh . korang percaya tak ?
semalam saya telah berbual dengan seseorang yang sudah lama saya  tak bicara dengannya.
seorang yang pernah saya sukai,dan dia juga akui yang suka saya itu,sama dengan suka dia.
dia sudahpun bertunang,dan akan berkahwin 26 haribulan ni bersamaan dengan raya DEEPAVALI.

mula2 saya dengar,tersentap juga lah.hati siapa yang tak tersentap. dia akan BERKAHWIN DENGAN BESTFRIEND  SAYA . muka saya terus berubah jadi kerang busuk , terkebil2 dan menahan nangis .
tapi sekejap sahaja.lepas tu saya terus gembira dengan apa yang beliau khabarkan sebentar tadi.
betul2 ni sangat gembira.ikhlas saya rasa gembira tentang khabar itu.
kerana dia sudah bersedia untuk menerima tanggunggjawab menjaga keluarga sendiri,dengan usaha sendiri.
oh.tidak ada masalahnya jika seorang lelaki mahu berkahwin lambat,jika dia punya sebab untuk berbuat begitu.
sempat juga dia berpesan kepada saya,yang mana kesimpulannya adalah,jaga diri dan jalani hidup dengan gembira.
-----
masih ada satu peristiwa yang masih setiap hari,sebangunnya saya dari tidur,
dan semasa mata terkebil2 mahu lelap setiap malam,
yang membuatkan saya menyalahkan diri sendiri,
kenapa begitu penakut untuk berkata,
kenapa begitu berbelah bahagi untuk berhenti merasakan begitu,
hish.memang susah mahu bercerita terus.kalau otak masih mahu menidakkan apa yang hati mahu lontarkan.
-----
saya perlukan bantuan.
sebelum saya menjadi paranoia dengan perkara yang hari-hari menuntut jawapan daripada saya itu.
kita masih ada perkara yang belum diselesaikan.harap bantu.saya sudah buntu.

p/s:senyuman di wajah,walaupun nampak ikhlas,tak semestinya hati yang suruh.
ouh yah . sorry girlfriends . saya tak nak balik kampung 26 ni . mahap .








hey buddy ! zip ur #$%^@$ mouth ! please . 

Monday, October 10, 2011

RANDOM APE BENDA TAH .

Gendang gendut tali kecapi~~
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
-----
I am sooo in love with her . her . not him . in her . oke ? bodoh ke . aku bukan pengkid oke . haha .

Minggu ini sudah masuk minggu kedua saya menyambung bacaan 'Interview With The Vampire' yang hanya boleh dilakukan ketika saya berada di dalam bas, di depan tv, dan sebelum tidur.

Saya kurang pasti, adakah kerana watak Lestat itu dibawakan oleh Tom Cruise, atau Lestat itu memang satu watak yang mengujakan.

Tapi, semua vampire lelaki mesti kelihatan sangat indah di mata. Hahaha.
Dan dek kerana tak sabar menanti ending novel tersebut, saya berjaya memuat turun filem itu untuk menyaksikan kisahnya.

Oh sebagaimana frust saya menonton da vincci code dan angels & demons setelah menghabiskan novelnya, sebegitulah kecewanya saya menyaksikan filem yang agak sedikit lain daripada novelnya.

Tapi, tak mengapa. No worries.

Maka tadi, macam biasalah, saya mem-wiki 'interview with the vampire', 'anne rice', 'the vampire lestat', 'lestat de lioncourt' dan 'queen of the damned'.

maka terbentanglah fiksyen-fiksyen berkenaan kewujudan vampire, yang dikisahkan bahawa asal-usulnya adalah daripada akasha, queen of egypt, yang mana telah membunuh 2 orang witch yang berhubung dengan amel, a bloodthirsty spirit.

maka rentetan daripada kisah itu, terhasillah vampire, termasuklah edward cullen yang digilai seantero buana. Hohoho.
-----
Saya sangat tertarik untuk mengetahui bagaimana ada drive yang menggerakkan seseorang untuk menghasilkan satu kisah atau fiksyen yang sungguh agung, hinggakan ia menjadi too good to be claimed as a false story.

teringat semasa kecil dulu, bagaimana takutnya saya untuk membuka pintu rumah pada waktu maghrib kerana takutkan 'hantu kum kum'.

Gaya penceritaan yang sungguh halus, dan bahasa yang indah, memang memerangkap seorang pengikut untuk percaya.
Tetapi apakah yang memberikan inspirasi atau daya untuk mewujudkan 'fakta' yang sebegitu rupa.

Sama kisahnya seperti ayah pin dan ajaran-ajaran sesat lain. Minta dijauhkan lah.
-----
Di luar tingkap tadi saya dengar orang bergendang-gendung (?).

Maka dengan semangat kepoh dan ingin tahu, saya mengintai.

Ada sebuah lori berpapan tanda 'peter undertaker service' membawa keranda, diikuti dengan raaaamai orang berbilang bangsa berjalan di tengah panas.

Oh. Ini ke yang dinamakan lori cina mati? Maaflah, di kampung halaman langsung tidak pernah saya lihat upacara sedemikian.
-----
OK lah. Harus cergas. Tata~

Sunday, October 9, 2011

DIRTY BIT !

assalamualaikum dan salam sejahtera

maaf ye kawan2
disebabkan kesibukan menjalani ibadah kerja,maka saya tiada berkesempatan untuk mengupdate entri di sini
betul betul ni betul betul sibuk
tak tipu punya

okay
sepanjang kembali bermastautin di UNiSEL tempat saya pergi untuk berlibur hanyalah, kedai aci kt APARTMENT saya nihh,
peh memang takde tempat lain agaknya
hahaha

kerja memang penat weh
hari2 buat benda sama macam boring sikit la

lebih2 lagi denga die pot pet .SAYANG !kamu memang terbaik lah

ok.coming soon saya perlu siapkan sebuah manual character design
dan bagi work progress yg saya dah buat .
nebes ni nebes .

well.let's just wait n see