Monday, July 18, 2011

random thoughts #/pemikiran jarang-jarang #


[menarik nafas dan bermain2 dengan jari.harus fikir ayat yang paling sempurna]

kita memang sudah ditulis dijadikan berpasangan.
maka dengan itu,setiap orang yang sudah maklum dengan tulisan itu,terus menjadikan itu sebagai almanac untuk mencari si sehati sejiwa.
dari yang kecil,mahupun yang besar.
yang muda,mahupun yang tua.

jika si anak2 dalam taman asuhan kanak2 sudah mula kenal apa itu boyfriend atau girlfriend,
itu cute.
jika seorang remaja itu sudah sibuk mahu berkenal-kenalan untuk mencari si dia,
itu gatal.atau gelenyar kata sesetengah orang.
jika seorang yang sudah dewasa,dan mahu mencari pasangan,
itu jodoh.
jika seorang yang sudah tua,atau golden age,atau veteran mahu berkahwin untuk mencari teman hidup,
itu bahagia.

~kata orang.

kahwin pada usia awal 20-an,
terlalu muda.
kahwin pada usia pertengahan 20-an,
normal.
kahwin pada usia awal 30-an,
agak lewat.

itulah kata orang.yang kebanyakannya orang yang mempunyai banyak masa untuk memikirkan tentang banyak perkara dalam satu masa.

oh,saya bukan memberontak sebab mahu kahwin.
juga bukan memberontak menentang perhubungan orang.
Nak bercerita la ni , hari ni dan hari sebelum2 ni saya berwebcam dengan izzd’ham . kebetulan daham add fb dan terus menerus jadi rapat .
Who is he ? eh ,, dia orang biasa je . tapi special .
Comel . muka garang tapi suara dia sanad comell gila .
X tipu !!. bila die senyum ann . rasa cam nak tawaf dataran palma 2,3 kali . oppss..,tapi daham bkn boifren . kami rapat .macam pasangan lain tapi kami bukan pasangan kekasih .bila daham texting, besh .. sama macam adik2 saya yg lain texting jgk .daham baik , tapi mungkin faktor umur buat saya lebih hati2 . xnk terjebak dalam cinta yang remeh temeh . orang cakap cinta xkira usia .
Tapi saya ni berkira :
1: saya xnk la buli budak macam daham tu sayangkan saya .
2: kesian daham ,patut kecik lg , xperlu pikir pasal stupito tink ni
3: saya sendiri yg xnk amek risiko . takut xbole lupakan daham nnti . susah oo .mcm tuhh.

So : LEBIH BAIK RAPAT MACAM NI ~
Semalam saya k kepcy . dengan NAFY ABU BAKAR .nak taw ? beliau pemalu dan sanad cumill J kecik je orang nye . saya plan nk g jalan2 tempat lain dengan die lepas nihh . beshh ann J
Ade driver . yada.yada.

Bg saya sgt senang, bercinta , berpisah,berkahwin tu sume kerja Tuhan , jadi usah pusing2,bia dia yg tentukan.sampai seru nanti , ada la, kn ?
you know,sometimes when you sit alone and wonder,you might think of things which do not make sense,or can make people disagree madly at you.
which in the end,you will switch to another topic to think of,and let the thought kill you back later.

i just hope that what happens to micheal scoffield's mind really exist in real life,so i know that i'm normal,and do not suffer from any mental disease.
-----
kadang2 bila berbual dengan seseorang di dalam kereta,akan tiba satu masa di mana saya hanya mendengar suara saya sahaja yang bercakap.
oh,baru saya perasan.
orang tak suka dengar apa yang saya cakapkan.
jadi,harus mengiau bila masuk dalam sangkar kucing kan?






    Webby time dengan Mr. Mohammad Izzdham b Murad

No comments:

Post a Comment