Thursday, July 7, 2011

otak beku ?

menjadi pekerja semula memang ada kasi tunjuk banyak perbezaan.
dulu-dulu rajin gila nak update blog masa tengah siapkan final year project.
sehari kalau boleh dalam empat belas setengah kali nak update blog.

dan sekarang.baru je fasa buat pre - production.
daftar pun lagi dua hari.
tup tup dah datang balik perangai dia.update dua kali dalam sehari.

macam biasalah.dalam berbilion-bilion kali mulut ni kata dah bosan dengan facebook,itu je lah yang asyik je dibukanya selagi laptop tu dah turn on.

tengahari tadi saya jumpa perkara yang comel.
empat lima enam tujuh hari yang lepas sepupu kecil saya add di pesbuk.baru form 1 kot.ok lah.sepupu kan?approve je lah.
kemudian petang tadi,macam biasalah,most recent routine-baca semua status updates dekat home page sambil mengutuk dalam hati tang mana-mana yang ada sedikit poyo di mata saya tu.

kemudian,nampak beliau upload gambar masa kecil-kecil kiut miut dulu.lepas tu mak beliau comment 'comelnyeee anak ibu niiii'.haha comel kot bila mak dia comment dia comel kat wall dia.

tadi petang juga tengok satu competition kat tv.diorang nak cari comedian lah.reality tv.tapi bukan kat malaysia lah.
kalau nak compare dengan lawak competition kita,can i say we are left behind?
bukan tak ada yang best,cuma kita banyak bergantung kepada lawak slapstik,plastik,lucah,tersasul yada yada.
come on la.i know we are waaay better than that.

eh.rasa macam pernah cakap pasal benda ni dulu.

but one thing yang saya suka.dia orang juga melawakkan subjek-subjek sensitif seperti politik,perkauman dan..keagamaan.
ok.part keagamaan tu memang saya tak sokong jika ada orang try to make fun of it.tapi kat sini,berapa orang sangat lah berani nak make funny things out of political and racial issues.
paling-paling pun,kalau start dengan benda kelakar,it'll end up with quarrels dan mencarut bagai.

tapi,kan ada masa tu yang diorang organize kings & queen of asia tu kan?ada sesiapa yang pergi tengok tak?
berbaloi-baloi tak?

haihhh.dah lah.sambung repair character.tata

No comments:

Post a Comment