Tuesday, June 28, 2011

siapa dia..


Hey , J
Dear readers ,
 actually last two weeks baru publish .. ni saja nak lepas gian menaip .. huhu . duduk2 dalam opis ,tgok meja bersepah .. tgok kawan2 yg muka dorang sebijik macam cekodok penyek ..  tgok album , sehelai demi sehelai , tengok gambar aku ngn syami , tgok pic aku ngn botak .. (haha lawak ) tgok lak gambar aku ngn niena , dengan syidah , ngn es . hurmm.. rindu kalian semua !
selak punya selak . terbukak la pulak 1 love letter ni , kertas da agak usang , tp masih tersimpan rapi . masih lagi cantik macam baru aku terima dulu .nice one . hmm . aku bukak pelan2 . mata aku terpejam rapat . memori kembali berputar ligat menguasai ruang minda , dan akhirnya ..

EDISON _ ILHAM AFIF
Yea, sebaris nama yang cukup indah , nama yang kembali utuh dalam ingatan ini . apa khabar ilham sekarang ?
Ilham ni kenangan lama , kawan yang sangat baik . ikhlas dari hati ini . kawan masa di kampus J . kenal tu memang x lama . selebihnya berhubung dari jarak jauh . ilham ni Chinese boy ,die suruh aku pgil die dgn nama Ilham, dengar aku panggil ILHAM tu tenang katanya . cube kalau aku lupa nk panggil ? terpanggil pulak dgn nama cina die tu ? membebel mcm nenek tua.marah2 aku dalam bahasa cina . cehh.. tapi die teringin nak kenal2 islam , atau selebihnya teringin menjadi saudara baru seislam , aku sembahyang , die tolong tggu kat lua surau , aku baca doa makan ,die sibuk baca jugak ,aku amek wudhu’ , die curi2 intai dari luar . menganga tengok aku terkumat kamit membaca doa .aku pegi library , die sibuk cari buku ‘kenali islam ‘ 1 pebret book die ‘hidayahmu’ buku tu la die usung ke sana kemari .
Aku suka tengok Edison ni . ade kesungguhan . aku pun bile die da macam tu  dengan senang hati ajar die mana yang patut . lama kelamaan kiteorang jadi rapat . mana aku ade , Edison mesti ade sekali .. dah kiteorg asik sama2 je kan . ade la mamat2 yang xpuas hati ngn Edison . caiiit.. minah2 pun ade yang muncung bila tau aku rapat dengan Edison .eleh.. jeles la tuhh.. nak Edison ?? opss,, g cari orng lain . haha dan pada malam tu . aku terima surat dari Edison , setelah berama lama aku x jumpa dia .( ni aku taip balik bg korang baca )




To  my dearest one ,
Hai , long time no see , how  are you now? I hope you are in great shape . how your study now ? you look busy  .  any way , i want to apologise of the unwelcome  letter and im sorry to take your time or disturb you study . thank you so much for the snacks . its very delicious.
Diana..
The reason i wrote this letter is to express my feeling  on you . 1st time  i saw you at the hall (the orientasi week) . the  nite i  saw you , you look  as same as every girls . later  on day by day , week by weeks , and month after month i realise that you are different .  totally different from others .  i realise that you have  a very beautiful smile on your  red cherry lips with your  white teeth . truely i said that your smile make me lost control , your smile is sweeter  than honey , i like your smile very much .
Furthermore , you have very beautiful eyes . nobody have that kind of eyes . it shines like a crystal from the water .and your black eye just like a  black pearl showered by an oil . from your smoother look , make me tender and surrender . if i could , i want to count how many time did you blink your eyes . it is so cute when you blink your eyes .  i feel that  i don’t want  to loose look on you for a thousand years .
Not only that , the beauty of you arice together  with your diamond face . a face of princess . no word can say about your pretty face . its more like an angel fall from the sky . ooohh  cik b0olan , why you are so pretty , it,s make me insane everyday and night . its also like a drug , once i saw your face ,  i cant forget it anymore . one day i didn’t see you , it shivering all over my body . honestly  i say youre the beautiful girl i ever meet .
Do you know , you have the finest skin . smooth like a baby skin .  the color of light yellow white silk . is like a skin of a princess of angel .  smooth and soft . no one dare  to touch it not even a mosquitoes . so from that  i knew you are the most beautiful , pretty and cahrming  girl  i ever know .

Alright then , a pretty face that you have became famous . everybody talks about you. Everybody want to know you . of course , it’s a fact . the bugs always want a beautiful and sweet flower . i also heard many rumours of you.  I hear many tales about you , i  became afraid of you ,  because some of the rumours are correct and many of them are false and lyers .  i  confuse . so , i stop hearing rumours and search for myself , about your character .
From what i had got , i know that you are a polite girl , full of manners and keeping the eastern culture . style of your walking as like a flow of a cotton . so gentle and soft  , make me loose control again and again . thats  sound crazy huh ? i rather  waiting  for an hour just to see you pass by . its like one wonderful thing to see and i must see it .
 I also know that you are  loving person and sensitive too . its like a mothers heart . the heart that every women should have .  this kind of heart is hard to get exspecially  in this modern days . i  glad that you have it .  i told you , the most character that attrack so much is your loyalty to  ALLAH.  I see you as real muslimah , with a great passion  and ready .

Ni je sempat taip J babai
Lots of lurve ,
  Yana ahmad

Wednesday, June 15, 2011

: menggelupur tak dapat on9 dua minggu :
dear readers,
long time no see. u all ape macam ?
hope u all still remember me . Ahah. takkan sudah lupa kot ? ceitpoodah!!! you wait n see , i'll be back !
actually,yana betol2 ridukan korang taw? the action and the fun . i wish i could be there all the time . tapi ape kan daya ,yana gila2 bz cari rezeki ,mula2 dapat keje GOV,yana tolak, sebab nk dekat ngn my mom. so decide keje kt teluk intan . senang . dekat cikit kan .
 
u all ada baik ka? sehat ka dey thambi ? hehek . rindu tau. lama yana x post entry baru . '
credits to :
: fahim zainal :)
  selalu ada bila memerlukan : im, akak sayang kamu bangat !
: azuan :)
  selalu bagi kekuatan untuk bu teruskan hidup . sangat kat ko !
: amzar :)
  selalu buat diri ini sentiasa dihargai ! sayang kamu jugak!
hmm , actually aku ta de terasa nk post entry pun ..
selebihnya cuma nk luah perasaan yang gembira ni .,
bersyukur ade adik yang sgt prihatin dan sayang aku .
: im , kena belaja sungguh2 , jgn nk bercinta je , :)
malam tadi msj ngn die .. sampai ke pagi . x egt dunia dah . dari cite pasal putus dengan awek die , korek idung sebab marah, benti kerja , men teka2 lagu .. sampai la akhirnya bercerita pasal blog ni sendiri . die mmg adik yg baik . tak kira pukul bape di ajak besembang pun  dia mmg cool. amerika mu im ! :)
eh , lupa nk cite .  masquerade nite ??
opppsss, bodo tau . malam tu aku kena bahan dengan botak . x suka gila . tapi dah last kan ? best jgk malam tu . akibat nye ? aku dileteri oleh black goat aku sebab byk gila pic aku ngn skandal2 terutama botak . diulang : BOTAK !! 
2ndly. ehem .ehem. da tentu la nk btaw yang aku rindu kan syami :)
ape khabar die skrg ? paham2 kesibukan kerja die membuatkan diri die selalu tak sempat luangkan masa dengan aku .
xlama lg nk puasa . puasa ganti ?? alhamdulillah . DONE !
BAJU RAYA ? ouh yea .. sue da beli baju raya untuk abang . oke x ? wane oren ?
baju raya saya da siap jgk . wane oren jugak :) miahaha..
UNTUNG LA .tahun ni raya best sikit . ade blackgoat . ade fahim . ade mimi . ade bestpren n 'adik ' baru , dayah anuar :)
oke la guys ..
xbole lama2 actually :)
jaga diri u all oke ?
babai , nampak gaya nya 1 bulan 1 post je la :(
lots of luv ,
   yana

Sunday, June 5, 2011

kisah anak yang derhaka ..

assalamualaikum...
hai.. lama x post entry baru :)
tp hari ni n this weeks hari yg x best..
ase macam nak mati...
mcm dah xde kudrat .. x terdaya ..
abah marah kan yana ..
puncanya  ????
oke .. aku sayang kat mak .. so , aku mmg pantang orang sakitkan orang yg aku sayang .. last week , abah beli peti ais baru ..
then suruh pulak mak aku yang sakit tu angkat is yg berat tu ??
ape JADI??? tgan die hampir pecah ..
time tu aku dengah die maki2 mak , marah2 mak ,
aku berlari keluar ,
aku tgok mak terpinga2 tahan sakit kt bawah , abah masih lg mcm tu .. mcm kena rasuk .marahkan mak..
aku paling bengang time tu ,nape xpanggil aku wat keje tu ? xtaw ke mak sakit ? die engat die sorang je sakit ??? HELLO... pikir2 la sikit . aku nanges sambil balut tangan mak..
aku cakap 'abah ,kalau buat keje sambil marah 1 benda ape pun x jadi ...
die melenting ...  cakap aku ni kurang ajar ..
yang die buat isteri die macam tu ??
 TERPELAJARAN KE?
ouh lupe....
die kaya , die ade harta ..
aku ni menumpang je ...
terpulang ,,mana die nak pegi..
mana die nak bawak mak lepas ni.....
pergi lah...
maafkan aku yg hina ni...


moga ALLAH beri petunjuk 1 hari nanti untuk abah ..

p/s LAYAKNYA KEDUDUKAN SEORANG ISTERI TU DIMANA ? KAKI KE ?
BERINGAT SEBELUM MENYESAL..


HIDUP BAIK2 MAK :)