Wednesday, May 18, 2011

: cinta mukabuku :

: cinta dalam pesbuk :

first2 join mukabuku ni , rasa janggal sangat . tapi lama2 okeh laa . boleh get along dgn semua .yana ramai kawan taw? dari sekecil2 daerah sampai la sejauh2 negeri sabah nun..kawan yana :) dalam oke2 ni , tiba-2 berputik lak cinta dgn sorg mamat ni . sebaya je kami .
time tu yana boring gila..join chat room kat YAHOO..hehe macam2 gossip ade..
phihihi..yana lari masuk fb, then ..
yana update status mcm ni : hmm . dilarang like status saya -____- , bosannya .then , kami berbalas coment di situ .

aken : NAK LIKE JUGAK ! dari chat room terus ke pesbuk ..aiseh !
yana : :)
aken: jom im?
yana: jum..
aken : ladies first..
yana : haha , jum


kami pun terus ber-im n lama2 jatuh cinta antara satu sama lain . mula laa tukar2 num , msj2 bagai . dye pun confess yg dye syg yana  . yana pun sama la kan.sebab time tu syami wat bangang je ngn yana.yana pun bengang lah.bahagia gila time tu.aken ni orang sabah,al maklumlah yana x berapa nk paham bahasa orang sana,kalau sejam tu die call,sejam jugak la yana gelak sebab cara dia cakap mmg funny.. tapi, lama2 kitorang mula gaduh n renggang wlaupun blum couple sbb aken jeles tgok yana ngn boy laen . aken slalu la yakin kan yg dye cuma syg kn yana je .  menimbun nimbun la status dye psal yana. huhu, kesian dye nak pujuk yana .

lama2 , ktorg okeh balik . tibe2 henpon aken hilang . then contact kt fb laa .ble dy dh bli hp blik , ktorg msj mcm biasa . tiba2 kitorang jd mkin rapat . then , tpat 28/08/2010 , kami in relationship :) . tapi sebagai adik n abang lah kan.nasib baik aken paham yang yana x bole nk lupekan syami.so,aken jadi abang yana :)heppy gila masa tuhh . tapi syg , tak lama kebahagiaan ni.lepas dari tu .yana mula lepas tangan, xmsj aken, xjawab  call aken ,diam menyepi dengan kerja yang menimbun2..

tepat 25/05/2011 ,somebody miscall phone yana berpuluh2 kali..yana ade interview time tu..xbole nk pickup phone..then die text n bgtahu something yg ubah segalanya . hmm . dye ckp dye GF aken ,baru yana teringat,lama gila yana lost contact dengan aken .last aken call die bgtaw yang die nak balik UK.sambung balik cerita pasal tirah td,die cakap die GF aken??yup,ape motif die call yana? sebab die nk kompom kan betul ke aken da meninggal ?OMG,yana paling benci stupid joke mcm ni,tirah cakap ade orang btaw aken da meninggal..yana try call mummy,tade respon,try call tepon aken,mula2 adek aken jawab,,tp lepas tu die letak?? yana nanges bagai nak rak..tekejut pasal GF aken call n tekejut dengan berita aken dah tade..yana try bukak fb aken.yup last post die bulan march..lama tu..tp tade pun kwn2 die ucap takziah? cume ade 1,dari kawan gurl die.1 semata.alpa nya yana sebagai seorang adik .tak penah nak amek taw pasal aken. yang si tirah  x habis msj2 yana ,sedih katanya..habis yana x sedih la eh?? 1 kerja pulak nak kena pujuk minah ni ..hmm.. ntah bukan xpercaya aken dah xde..tp xde bukti..so ragu2 nak percaya pun..time tu kan. menyesal pun ade tau..tapi ape bole buat..

mr. aken (syawal), aken taw kan entry ni ttg aken ? hmm kalo betul aken da tade,maafkan yana sebab abaikan aken.. i didn't meant it to hurt u darl !!

yana rindu aken . aken dgr tak ni . sape nak mcj "take care" lg tiap2 pg sblum yana g kolej . sape nak cakap " sayang die" kat yana lagi stiap masa . siapa nak jaga yana lagi klau yana demam ? siapa nak pujuk yana lagi lau yana majuk . hmm . aken, dgr laa ! :( . mana aken pegi ?. kalau yana pergi dulu dari aken nti mcm mana ? hmm . aken, yana ngah nanges , taknak pujuk ke ?banyak benda yana nak tanye aken.. hmm . aken! dengar laa yana . jangan seksa yana mcm ni . dgr laa aken . tolong laa phm yana . kita kan dh plan nak jumpa . mcm mna semua tu nti ? aken , yana rindu aken sgt2 laa.

aken ckp : bercinta bia ade matlamat ,engat syami. x apa kalau bkn milik kita, jodoh pertemuan tu siapa sangka kan ?mana tau syami nanti betul2 jadi milik yana kan? :)

yana nanges lg time tu ,punya prihatin si aken tu kt yana.

yana sayang aken : Ya ALLAH,aku mohon pada mu kau lindungilah abangku ini dari segala musibahmu,bencana mu dan azab mu,berikannya petunjuk dan hidayahmu Ya ALLAH,
 murahkan rezekinya,berilah kesihatan tubuh badan agar beliau dapat terus berpijak di bumimu yang fana ini ..InsyaALLAH.

hidup baik2 aken

No comments:

Post a Comment